Det kan være svært for de unge studerende at finde en lejebolig i de større byer, når studiestarten nærmere sig. Måske skal dit barn til at studere til sommer – og måske overvejer I at købe en ejerlejlighed som forældrekøb.

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb er, når I som forældre køber en ejendom, som udlejes til jeres barn. Lige præcis ved et forældrekøb kan du sikre, at dit barn har et sted at bo under og efter studierne.

Udover de særlige regler inden for forældrekøb, er der også en række fordele og ulemper forbundet med et forældrekøb. Netop dét giver vi dig et overblik over i denne artikel.

Fordele ved et forældrekøb:

Som den første fordel kan nævnes, at du giver dit barn et sted at bo, hvilket ellers kan være en udfordring i studiebyerne, hvor der er stor efterspørgsel på studieboliger.

Herefter vil et forældrekøb give dig mulighed for at kunne trække visse udgifter fra i lejeindtægterne, ligesom hverken du eller dit barn skal betale ejendomsværdiskat, da ejendommen er en udlejningsejendom.

Skattereglerne på området tillader ligeledes, at ejerlejligheden som udgangspunkt kan sælges til dit barn til en pris varende til den offentlige ejendomsvurdering minus 15 %.

Som ejer af ejerlejligheden er det ikke kun dig, der opnår fordele ved forældrekøbet. For dit barn vil et forældrekøb også betyde en lavere husleje, mulighed for boligstørre og samtidig muligheden for at få et større økonomisk råderum under studierne.

Ulemper ved et forældrekøb:

Når du køber en ejerlejlighed som et forældrekøb, vil sin udlejning af ejendommen betragtes som en selvstændig erhvervsvirksomhed. Det har den konsekvens, at overskuddet fra udlejningen skal beskattes.

Derudover vil det være sådan, at hvis du en dag sælger ejerlejligheden med en fortjeneste, vil der skulle betales skat af fortjenesten, såfremt du ikke selv har boet i ejerlejligheden.

Kontakt os

Det er en stor investering af køb ejerlejlighed, og derfor er det særdeles vigtigt at bevare overblikket over de gældende regler for forældrekøb. Derfor anbefaler vi hos ditAdvokathus, at du kontakter en boligadvokat, hvis drømmen er et forældrekøb.

Hos ditAdvokathus tilbyder vi kompetent juridisk rådgivning og vejledning i forbindelse med et forældrekøb – og vi sikrer, at du kan føle dig tryg igennem hele købsprocessen.

Forinden du underskriver købsaftalen, skal du huske at få indsat et advokatforbehold. På denne måde kan vi, som din boligadvokat, efter købsaftalens underskrift – og inden for en nærmere angivet tidsfrist – vurdere, hvorvidt vilkårene i aftalen kan godkendes, eller om der er skal ændres i aftalen.

Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak på 97 32 09 99.