Rådgivning ved køb og salg af bolig eller sommerhus

Går du med drømmen om at købe et helårshus eller endelig realisere drømmen om et sommerhus, så står vi klar til at hjælpe.

Både køb af et helårshus og sommerhus er en stor beslutning og kræver mange overvejelser.

Køb af et helårshus indebærer mange oplysninger og mange dokumenter. Hos Advokatfirmaet ditAdvokathus sørger vi for, at alle nødvendige oplysninger er tilgodeset inden det endelige køb.  Vi yder kompetent og grundig rådgivning uanset, om det angår servitutter, lokalplaner, tilstandsrapport, elinstallationsrapport, ejerskifteforsikring mv.

Køb af et sommerhus ligner på mange områder køb af et helårshus. Der udarbejdes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, så du som køber kan tegne en ejerskifteforsikring. Dog er der også områder, hvor købet af et sommerhus adskiller sig fra det almindelige køb af helårshus. Vi står samlet til rådighed for, at du får professionel rådgivning og vejledning.

Som din boligadvokat kan du være sikre på, at vi alene er din rådgiver. Vi vil drøfte købet med dig, ligesom vi vil tage dialogen med bank og med ejendomsmægler.

Advokatforbehold

Det er vigtigt, at du i forbindelse med underskrivelse af købsaftalen får indsat et advokatforbehold i aftalen. Et advokatforbehold sikrer, at du ikke skal betale 1 % af købesummen, hvis vi måtte støde på forhold, som gør at du ikke ønsker at gennemføre købet.

Advokatforbeholdet giver dig således mulighed for at træde tilbage fra aftalen, selvom købsaftalen er underskrevet. Forbeholdet gives inden for en nærmere angiven periode – typisk 3-6 hverdage.

Som sælger af en fast ejendom anbefaler vi ligeledes, at der bliver indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, da du som sælger, ikke har en lovbestemt fortrydelsesret.

I de almindelige stadsardskøbsaftaler er der ikke indsat et advokatforbehold, hvorfor det er vigtigt, du som køber eller sælger sørger for at kontakte ejendomsmægleren for at forbeholdet kan indsættes.

Et advokatforbehold kan lyde således:

“Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende aftalen i sin helhed.”

Vores rådgivning vil bestå af følgende

  • Gennemgang af købsaftalen og handlens øvrige dokumenter, herunder tilstandsrapport, el-installationsrapport, servitutter, ejendomsdatarapport, BBR-meddelelse, lokalplan mv.
  • Vi udarbejder en skrivelse til dig om de forhold, som vi har noteret, og som vi gerne vil drøfte med dig,
  • Vi udarbejder godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren med eventuelle forbehold,
  • Vi udarbejder eller gennemgår prøvetinglysning og refusionsopgørelse,
  • Vi besvarer alle dine spørgsmål, så du har tryghed, når du overtager din nye ejendom.

Besøg vores blog og læs mere om, hvilke dokumenter, der typisk indgår i en bolighandel.

Denne side findes også på tysk her (deutsche🇩🇪)

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

 

Kim_advokat_ringkoebing_skjern_c

Kim Stensgård

Advokat (H)

ks@ditadvokathus.dk3078 8977

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os