Har du været ude for en trafikulykke og pådraget dig en personskade, er du som udgangspunkt berettiget til erstatning.

En trafikulykke kan give dig ret til erstatning for eksempelvis svie og smerte, tab af erhvervsevne, tabt arbejdsfortjeneste, varigt mén, helbredsudgifter, advokatomkostninger mv.

Andet motorkøretøj involveret

Hvis du er kommet til skade i et færdselsuheld med et andet motorkøretøj, gælder der et objektivt ansvar. Det betyder, at modpartens forsikringsselskab skal betale erstatning for den personskade, som du bliver påført, uanset om du er skyld i ulykken eller ej.

I særlige tilfælde kan der ske en nedsættelse af erstatningen fra modpartens forsikringsselskab, hvis du har haft en betydelig del af skylden ved trafikulykken.

Vi anbefaler, at såfremt du har involveret i et færdselsuheld med et andet køretøj, at du tager billeder af skaderne, får oplysningerne på modparten, herunder navn, telefonnummer og oplysning om, hvor den pågældende har sin lovpligtige ansvarsforsikring.

Er tilfældet, at modparten er flygtet fra stedet, eller har modparten ikke en ansvarsforsikring, skal du kontakte DFIM, der i disse situationer kan udrede erstatningen.

Soloulykke

Kører du galt i din bil uden, at andre er involveret, findes der ikke en ansvarsforsikring, som du kan rette et erstatningsretligt krav mod.

Du kan derfor i disse tilfælde kun rejse kravet overfor din ulykkesforsikring og din eventuelle førerpladsforsikring.

Skulle du være passager i en bil, der kører galt uden at andre er impliceret, kan du rette krav mod ansvarsforsikringen på den bil, hvor du var passager i. Derudover kan din egen ulykkesforsikring og en eventuel passagerulykkesforsikring på bilforsikringen være relevant.

Kim_advokat_ringkoebing_skjern_c

Kim Stensgård

Advokat (H)

ks@ditadvokathus.dk3078 8977

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os