Rådgivning ved køb og salg af udlejningsejendom

En udlejningsejendom er en ejendom, der anvendes til udlejning af erhvervsejendomme og private ejendomme til beboelse. Formålet med investeringen i en udlejningsejendom er at opnå et økonomisk afkast.

Som din boligadvokat kan du være sikre på, at vi alene er din rådgiver. Vi vil drøfte købet med dig, ligesom vi vil tage dialogen med bank og med ejendomsmægler.

Står du overfor at investere dine frie midler i en udlejningsejendom, er der foruden ejendommens forhold, meget at skulle forholde sig til.

Hvem skal være ejer af ejendommen?

I forbindelse med købet af udlejningsejendommen skal du beslutte, hvem der skal være den juridiske ejer. Købet kan ske som et personlig køb, virksomhedskøb eller noget tredje.

Førend en beslutning herom kan træffes, er der flere overvejelser som skal tilgodeses.

Da der både kan være fordele og ulemper ved de forskellige typer af køb, anbefaler vi, at du søger professionel rådgivning, som kan være behjælpelig til afklaring på dette.

Vær opmærksom på lejeniveauet

Lejeindtægten fra udlejningsejendommen er ofte den faktor, der bl.a. bliver afgørende for, om der er tale om en god investering eller ej for dig.

Desværre sker det, at huslejen på udlejningsejendomme bliver sat ukorrekt. Idet flere regler på området har betydning for fastsættelsen af huslejen, er det vigtigt at kunne navigere i disse.

Private udlejningsboligers husleje skal enten fastsættes i overensstemmelse med ”det lejedes værdi”, ”omkostningsbestemt leje” eller ”markedslejen”. Dette kommer an på, hvilke regelsæt, der finder anvendelse.

Vores rådgivning vil bestå af følgende

  • Gennemgang af købsaftalen og handlens øvrige dokumenter,
  • Vi udarbejder en skrivelse til dig om de forhold, som vi har noteret, og som vi gerne vil drøfte med dig,
  • Vi udarbejder godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren med eventuelle forbehold,
  • Vi udarbejder eller gennemgår prøvetinglysning og refusionsopgørelse,
  • Vi besvarer alle dine spørgsmål, så du har tryghed, når du overtager din nye ejendom,
  • Vi vil rådgive dig i, hvorvidt det bedst kan betale sig at erhverve sig ejendommen personligt, gennem et selskab eller noget tredje.

Vi vil også kunne besvare de spørgsmål, som du måtte have til udlejning, ligesom vi kan være med til at sikre, at lejekontrakten stiller dig bedst muligt som udlejer.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os