Familieretshuset

 

Familieretshuset er en offentlig institution, der har til formål at hjælpe forældre med at løse konflikter og træffe beslutninger omkring deres børn i forbindelse med separation eller skilsmisse. Familieretshuset er en del af det offentlige system, og man kan som forælder få hjælp til en række forskellige ting.

Familieretshuset tilbyder blandt andet rådgivning og vejledning omkring børns trivsel og udvikling, hjælp til at fastlægge forældremyndigheden, fastlæggelse af bopæl og samvær, samt hjælp til at udarbejde en samværsaftale eller en forældreansvarsplan.

Hvis forældrene ikke selv kan nå til enighed om forældremyndighed, bopæl eller samvær, kan Familieretshuset indkalde til en mæglingssamtale. Mæglingssamtalen har til formål at hjælpe forældrene med at opnå enighed og finde en løsning, der er til barnets bedste.

Hvis det ikke er muligt at opnå enighed gennem mægling, kan Familieretshuset anbefale sagen til Familieretten, hvor en dommer vil træffe afgørelsen om forældremyndighed, bopæl og samvær.

Det er vigtigt at bemærke, at Familieretshuset ikke kan træffe afgørelser i sager om forældremyndighed, bopæl og samvær. Familieretshuset kan kun komme med anbefalinger, som Familieretten kan vælge at tage med i sin afgørelse.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

Kim_advokat_ringkoebing_skjern_c

Kim Stensgård

Advokat (H)

ks@ditadvokathus.dk3078 8977

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os