Vindmøller og solceller

Skal der skal opstilles en vindmølle- eller solcellepark i nærheden af din ejendom?

Som nabo til en vindmølle- eller solcellepart kan du have krav på erstatning for det værditab, som din ejendom mister grundet opstillingen af vindmøllerne eller solcellerne.

Står du i en sådan situation, kan du vælge at indgå en frivillig aftale med opstilleren af vindmøllerne eller solcellerne om størrelsen af værditabet på din ejendom.

Er det ikke muligt at blive enig med opstilleren om værditabets størrelse, kan du i stedet kræve, at en taksationskommission vurderer værditabet på din ejendom.

Salgsoptionsordningen

Hvis din ejendom ligger i en afstand af 6 gange vindmøllernes totalhøjde, det vil sige til vingespidsen, når vingen er i top, kan du kræve, at vindmølleopstilleren køber din ejendom.

Tilsvarende vil det i tilfælde af, at din ejendom ligger inden for en afstand af 0-200 meter fra solcelleparken bevirke, at du kan gøre krav på, at opstilleren køber ejendommen.

Disse forhold gør, at opstilleren er forpligtet til at tilbyde køb af ejendommen ved salgsoptionsordningen, hvis taksationskommissionen tilkender et værditab på over 1 % af ejendommens værdi.

Er det salgsoptionsordningen, som du vælger, skal du selv aftale nærmere med opstilleren om de nærmere vilkår for salget af ejendommen, herunder købspris og overtagelsestidspunkt.

Kontakt os

Skal der opstilles en vindmølle- eller solcellepark i nærheden af din ejendom, anbefaler vi, at du kontakter en advokat, som kan bistå dig i sagen.

Vores advokat Berit Holmstrøm har mange års erfaring inden for det naboretlige område, herunder ejendomsejere der uønsket bliver nabo til vindmølle- eller solcelleparker.

Du er meget velkommen til at kontakte Berit Holmstrøm på 53 50 41 00 eller bh@ditadvokathus.dk for en drøftelse af din sag.

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os