Ugift samlevende og reglerne for samlivsophør

 

Introduktion

Som ugift samlevende kan det være svært at navigere i de juridiske regler, der gælder i forbindelse med et samlivsophør. På denne landingsside vil vi give en oversigt over de mest relevante regler og muligheder, så du kan træffe de bedste beslutninger for dig og din partner.

Hvad er en ugift samlevende?

En ugift samlevende er to personer, der bor sammen som et par, men som ikke er gift. I modsætning til gifte par har ugifte samlevende ikke automatisk nogle rettigheder og pligter over for hinanden.

Hvordan ophæves et samlevende forhold?

Et samlevende forhold kan ophæves enten ved enighed mellem parterne eller ved domstolens afgørelse. I modsætning til ægteskab kræver samlivsophør ikke en formel skilsmisseproces.

Regler for fordeling af fælles bo

Når et samlevende forhold ophæves, skal parterne fordele fællesboet. Hvis der ikke er enighed om fordelingen, kan en af parterne anlægge en sag ved domstolen. I modsætning til gifte par har ugifte samlevende ikke automatisk fællesbo ved samlivsophør.

Regler for arv og dødsfald

Ugift samlevende har ikke arveret efter hinanden, medmindre der er oprettet et testamente eller en anden juridisk aftale. Hvis en af parterne dør, vil arven gå til afdødes nærmeste familie, medmindre der er truffet særlige foranstaltninger.

Advokathjælp ved samlivsophør

Det kan være en god idé at søge rådgivning fra en advokat, når et samlevende forhold ophæves. En advokat kan hjælpe med at sikre en fair fordeling af fællesboet og med at oprette juridiske aftaler, der tager højde for parternes ønsker og behov.

Konklusion

Som ugift samlevende kan det være en god idé at kende reglerne for samlivsophør. Enighed mellem parterne er den bedste løsning, men hvis der opstår tvister, kan en advokat hjælpe med at sikre en fair proces.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

 

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

 

Kim_advokat_ringkoebing_skjern_c

Kim Stensgård

Advokat (H)

ks@ditadvokathus.dk3078 8977

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os