Dødsbobehandling og bobestyrer

 

Hvad er dødsbobehandling?

Dødsbobehandling er den proces, hvor en afdøds person aktiver og gæld fordeles og håndteres. Det involverer bl.a. at identificere arvinger, betale gæld og fordele arven. Læs mere om arv og dødsbobehandling her.

Hvad er en bobestyrer?

En bobestyrer er en person, der er udpeget af skifteretten til at varetage og håndtere afdødes bo og dets aktiver under dødsbobehandlingen.

Skifteformer og skifteretsprocessen

Der er forskellige skifteformer, der kan anvendes under dødsbobehandlingen, afhængig af boets kompleksitet og arvingernes ønsker. Læs mere om skifteformer og skifteretsprocessen her.

Valg af bobestyrer

Arvingerne kan vælge en bobestyrer, som oftest er en advokat med erfaring indenfor dødsbobehandling. Hvis arvingerne ikke kan blive enige, udpeger skifteretten en bobestyrer.

Bobestyrerens opgaver og ansvar

Bobestyreren har ansvar for at håndtere boets aktiver og gæld, herunder:

  • Identificere og kontakte arvinger
  • Foretage en boopgørelse
  • Sørge for tinglysning og ejendomsret
  • Betale afdødes gæld og skatter
  • Fordele arv mellem arvinger

Hvornår er en bobestyrer nødvendig?

En bobestyrer kan være nødvendig, hvis boet er kompliceret, arvingerne er uenige, eller der er tvivl om afdødes ønsker. Læs mere om testamente og arvefordeling her.

Omkostninger ved bobestyrer

Bobestyrerens honorar betales af boet. Omkostningerne varierer afhængig af boets kompleksitet og den tid, det tager at afslutte dødsbobehandlingen.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os