Overdragelse af dit forældrekøb til dit barn

Det er sommer, solen skinner, og en ny flok studerende er klar til at tage hul på deres universitetsuddannelser i byer som Aarhus, København og mange flere. Hvis du er en af de mange forældre, der har foretaget et forældrekøb for at sikre, at dit barn har et godt sted at bo under studierne, har du måske på sigt overvejet, hvad du skal gøre, når din investering – lejligheden – stiger i værdi. Hvis du har overvejet at overdrage ejendommen til dit barn, så læs videre.

Overdragelse af forældrekøb

Ejendomsvurderinger – Hvad betyder de?

Ligesom eksamensresultater har ejendomsvurderinger stor betydning. Når markedsværdien af dit forældrekøb stiger, kan det være tid til at give dit barn en fordel ved at overføre ejendommen til dem, inden de nye vurderinger træder i kraft.

Ligesom det er en god ide at gribe chancen for at score topkarakterer i eksamenerne, er det også en god ide at overdrage ejendommen, mens vurderingen stadig er lav. Sådan kan du overføre ejendommen til dit barn til 15% under den nuværende vurdering, uden at det betragtes som en gave, der skal betales gaveafgift af.

Hvornår er det rigtige tidspunkt til at overdrage ejendommen?

Er det tid til at overdrage ejendommen, ligesom det er tid til at sende dit barn af sted til universitetet? Overvej, om dit barn er klar til at håndtere ejerskab af ejendommen, ligesom de skal håndtere universitetslivet.

Som forælder skal du også huske på, at der kan være skatter og gebyrer forbundet med overførslen. Tager man ikke højde for sådanne ekstraudgifter, kan man hurtigt ende med at gøre sit barn en bjørnetjeneste.

Studiestart er en Milepæl

Studiestart er en stor milepæl i dit barns liv, og det kan derfor også være det perfekte tidspunkt at overføre dit forældrekøb til dit barn. Hvis du har gjort din research, overvejet alle mulighederne, og dit barn er klar til ansvaret, kan overdragelse af ejendommen være en fantastisk måde at give dit barn en økonomisk fordel i starten af deres voksenliv.

Men husk, ligesom alt andet i universitetslivet, er det vigtigt at tage velinformerede beslutninger. Hvis du overvejer at overdrage et forældrekøb, kan det være en god ide at tale med en skatte- eller ejendomsrådgiver for at sikre, at du træffer det bedste valg for både dig og dit barn.

Så når du hjælper dit barn med at pakke deres ting og forberede sig på det kommende semester, husk at overveje, hvad det betyder for jeres forældrekøb. Studiestart kan være mere end bare begyndelsen på en uddannelse – det kan være starten på et liv som boligejer.