Internationale arvesager

 

Internationale arvesager – komplekse situationer

Internationale arvesager kan være komplekse og involvere forskellige jurisdiktioner, lovgivninger og skatteregler. Det er vigtigt at få professionel rådgivning for at navigere i disse sager.

Lovvalg i internationale arvesager

Når en arvesag involverer flere lande, kan det være nødvendigt at bestemme, hvilken lovgivning der skal gælde for arvefordelingen. Dette kaldes lovvalg og kan afhænge af afdødes nationalitet, bopæl og andre faktorer.

EU’s arveforordning

EU’s arveforordning gælder for arvesager indenfor EU-medlemsstaterne (undtagen Danmark, Irland og Storbritannien). Forordningen har til formål at forenkle og harmonisere arveprocessen ved at anvende én lovgivning for hele arvesagen.

Arveafgift i internationale arvesager

Arveafgift kan variere mellem lande, og det er vigtigt at tage højde for de forskellige regler og satser i de involverede lande. Dobbeltbeskatningsoverenskomster kan også have betydning for, hvordan arveafgiften skal betales.

Testamente i internationale arvesager

Hvis du har formue i flere lande, kan det være en god idé at oprette et testamente, der tager højde for de internationale aspekter. Dette kan sikre en mere gnidningsløs arveproces og hjælpe med at undgå uenigheder mellem arvinger.

Juridisk bistand i internationale arvesager

At håndtere en international arvesag kan være en udfordring. Det anbefales at søge juridisk rådgivning fra en advokat med erfaring indenfor internationale arvesager for at sikre, at alle juridiske aspekter er dækket, og arvefordelingen sker i overensstemmelse med ønsker og lovgivning.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os