Arveafgift – hvad skal du vide?

 

Arveafgift er en skat, som skal betales af arvinger, når de modtager en arv. På denne side finder du vigtige oplysninger om arveafgift, hvordan den beregnes, og hvilke fradrag og fritagelser der kan gøre sig gældende. Hvis du har spørgsmål om arv og dødsbobehandling, kan du finde mere information om skifteformer og skifteretsprocessen i vores andre indlæg.

Hvad er arveafgift?

I Danmark er der forskellige satser for arveafgift afhængig af arvingens relation til afdøde. Der er også et bundfradrag, som betyder, at der ikke skal betales afgift af arv op til et bestemt beløb.

  • Ægtefæller og samlevende: Ingen arveafgift, ubegrænset bundfradrag
  • Børn, stedbørn, adoptivbørn og deres efterkommere: 15% arveafgift, bundfradrag på 309.200 kr. (2022)
  • Andre arvinger: 36,25% arveafgift, bundfradrag på 41.200 kr. (2022)

Hvordan beregnes arveafgift?

Arveafgiften beregnes ved at tage arvens værdi, trække bundfradraget fra og derefter gange det resterende beløb med den relevante afgiftssats.

Arveafgift og testamente

Arveafgiften kan påvirkes af et testamente, da det kan ændre, hvem der skal arve, og hvordan arven skal fordeles. Læs mere om testamente og arvefordeling her.

Få hjælp fra en advokat

En advokat med erfaring inden for arv og dødsbobehandling kan hjælpe dig med at forstå reglerne om arveafgift og rådgive dig om dine muligheder og rettigheder som arving. Kontakt os for en uforpligtende samtale og få professionel rådgivning om din situation.

Andreas_advokat_ringkoebing_skjern_c

Andreas Leidesdorff

Advokat (L) – Indehaver
al@ditadvokathus.dk – 4023 9078

Berit_advokat_ringkoebing_skjern_c

Berit Holmstrøm

Advokat (L)

bh@ditadvokathus.dk5350 4100

 

Vil du vide mere?

Har du et konkret spørgsmål, er du velkommen til at ringe til en af vores specialister på området. Du kan også klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Kontakt os