Køb af et sommerhus indebærer ofte lige så mange overvejelser som køb af en helårsbolig. Derudover er der mange praktiske gøremål, der skal foretages, når beslutningen endelig er taget om, at lige præcis dét sommerhus skal købes.

Netop alle praktiske gøremål i forbindelse med handlen, vil vi gerne varetage for dig hos ditAdvokathus, så du kan føle dig helt tryg.

Vi hjælper med følgende:

  • Gennemgang af købsaftalen og handlens øvrige dokumenter.
  • Rådgivning om ejerskifteforsikring mv.
  • Gennemgang af tilstandsrapport og ejerskifteforsikringstilbud.
  • Udarbejdelse af godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren med eventuelle bemærkninger.
  • Udarbejdelse eller gennemgang af prøvetinglysning og refusionsopgørelse.
  • Besvarelse af alle de juridiske spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med handlen.

Husk at indsætte advokatforbeholdet i købsaftalen

Forinden du underskriver købsaftalen på sommerhuset, er det vores klare anbefaling, at du indsætter et advokatforbehold. Ved indsættelsen af et advokatforbehold vil din underskrift være betinget af, at din advokat godkender handlen. Det vil sige, at din advokat kan sikre dig de bedste vilkår.

Et advokatforbehold er det, som man kan kalde ”en gratis fortrydelsesret” for dig som køber. Det kan være, at din advokat, efter en gennemgang af handlens dokumenter, har indsigelser til købsaftalens vilkår – i så fald har du, som køber, mulighed for at få ændre vilkårene, såfremt sælger vil acceptere dette. Derudover vil det være muligt at annullere handlen, hvis advokaten ikke kan godkende handlen.

Husk samejeoverenskomsten, hvis I er flere ejere af sommerhuset

Hvis du køber sommerhuset med dine søskende eller venner, er det vigtigt, at der udarbejdes en samejeoverenskomst. Samejeoverenskomsten giver jer et fælles sæt spilleregler, som gør, at I dermed undgår eventuelle fremtidige konflikter.

Du kan læse mere om samejeoverenskomster her.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os på 97 32 09 99 for en uforpligtende drøftelse af din sag.